Home » Viroza – tratament homeopat

Viroza – tratament homeopat

E-BOOK GRATUIT: Ghidul Pacientului Homeopat. Descarcă aici →

Viroza cel mai des apare pe neașteptate și îți dă toate planurile peste cap. Sezonul rece, pe linga emoțiile sărbătorilor de iarnă, mai aduce cu sine și o mulțime de viroze respiratorii. Într-adevăr, în lunile reci ale anului crește cu mult incidența virozelor. Virozele respiratorii sunt cauzate de mai multe tipuri de virușuri; cele mai frec­vent implicate fiind rinoviru­su­rile şi adenoviru­su­rile, urmînd para­influen­za și enterovirus. Din cauza varietății mari de viruși, în fiecare an pot apărea diverse tipuri de viro­ze în dependență de ce tulpină de virus este mai activă. Tot din acest motiv, diversitatea mare de viruși, o persoană poate să se îmbolnăvească de mai multe ori pe sezon şi să aibă simptome diferite.

Factorii ce influențează îmbolnăvirea

Unul din factorii care favorizează îmbolnăvirea este stresul, cu toţii ştim că atunci când cineva este obo­sit, suprasolicitat sau supărat, devine mai sensibil şi mai predispus la răceli. Ex­pli­caţia constă în faptul că în condiţii de stress se secretă aşa numiţii hormoni de stres, care au un efect inhibitor asupra sistemu­lui imunitar.

Ali­mentaţia este un alt factor de ce suntem mai predispuși spre îmbolnăvire. Aportul redus de vita­mine şi oligo­ele­mente, în special zinc şi seleniu din legume şi fructe, în combinație cu excesul de mîncare acidă, precumcea de fast-food, con­serve, meze­luri, grăsimi animale saturate, favori­zea­ză producerea de radicali liberi în orga­nism. Conform studiilor medicale, aceşti ra­di­cali liberi micșorează producerea și inhib[ activitatea limfocitelor T, care sunt responsabili pentru răspunsul antiviral.

O altă cauză care favo­ri­zea­ză apariţia virozelor respiratorii este tere­nul aler­gic. La persoanele alergice întâlnim o inflamaţie cro­nică la nivelul mucoaselor respiratorii. Pe acest fon, orice virus poate să acţioneze mult mai uşor, iar evo­luţia infecţiei virale poate fi mai gravă. Îngrijorător este faptul că numărul persoanelor alergice este în con­tinuă creştere: după unele statistici 30-40% din popu­laţie este alergică.

Modificările climacterice sunt și ele o cauză a declanşării infecţiilor virale. Temperaturile ridicate din anotimpul rece stimu­lează dezvoltarea şi circulaţia virușilor.

Pentru ca sistemul imunitar să vină cu un răspuns pe măsură cînd întîlnește agresorul, virusul, el trebuie să fie “antre­nat”. Deci este bine ca periodic să ne confruntăm cu una, două infecţii virale. În mod normal, o persoană cu un sistem imu­nitar bine echilibrat răceşte de 1-2 ori pe an, în cazul adulţilor, şi de 3-4 ori pe an, în cazul co­piilor. Pro­ble­mele apar atunci când creşte frecvenţa şi gravitatea acestor îmbolnăviri.

Cum să ne protejăm

  • putem evita îmbolnăvirile prin respectarea regulilor de igienă și evitarea locurilor aglomerate în peroada virozelor active.
  • evitarea unor obiceiuri nesănătoase: suprasolicitarea mentală, emoțională sau fizică, evitarea fumatului vor contribui în a ne menține sănătoși.
  • un stil de viață fizic active și respectarea echilibrului între starea de somn și veghe au efecte benefice asupra sistemului imun.
  • o alimentație echilibrată cantitativ și calitativ în vitamine și oligoelemente va memține organismul sănătos și va susține organismul în lupta împotriva virușilor.

În caz de infecție respiratorie virală acută ar fi bine de urmat următoarele sfaturi:
– repaus la pat,
– aerisirea regulată a încăperii,
– igiena umeda zilnică în locuință,
– să se asigure un aport crescut de lichide,
– un aport crescut de vitamina C fie din surse natural fie suplimente naturale,
– ceaiul din flori de tei și cel din zmeură au un efect antipiretic,
– ceaiul din cătină vine cu un aport suplimentar de vitamina C,
-la necesitate antipiretic medicamentos.

Antibioticele, utilizarea lor nu este argumentată în viroza, deoarece ele nu distrug virușii, însă pot duce la inhibarea sistemului imun.

Tratament homeopat în viroza

Avantajele tratamentului homeopat sunt reprezentate de:
– inexistența contraindicațiilor, a efectelor secundare și a reacțiilor adverse,
– foarte usor de administrat în cazul copiilor, remediile fiind pe placul oricărui copil.
– nu există limită de vîrstăși pot fi tratate toate categoriile de pacienți: nou-născuți, vîrstnici, femei însărcinate, pacienți cu alte afecțiuni cărora le sunt contraindicate medicamentele alopate uzuale fie din motive alergice, fie din alte motive medicale.

Cel mai des indicate remedii în viroza sunt Gelsemium, Eupatorium perfoliatum, Arsenicum album, Aconitum, Belladona, Rhus toxicodendron ș.a.  Oscilococcinul este des utilizat în stările gripale și ca profilaxie în perioada virozelor active. În scop profilactic el se administrează odată pe săptămînă, cîte 3-5 granule pe toată perioada de expunere gripală, Noiembrie – Martie. Remediile homeopate s-au dovedit a fi foarte eficiente în cazul infecțiilor virale. În multe cazuri, cînd tratmentul homeopat este aplicat din primele ore, după 2-3 zile de tratament pacientul nu mai are absolut nimic. Desigur că este necesar o individualizare foarte exactă a tratamentului, pentru că nici un pacient nu seamană unul cu altul. Alegerea remediului se face întotdeauna în funcție de simptomele prezente și totalitatea cazului, așa încît orice situație aparent simplă, necesită o investigație detaliată!

Îmi face plăcere să fiu medicul tău homeopat, iar vindecarea poate fi doar la un click distanță.



Tatiana Savciuc

Tatiana Savciuc

CCH, RCSHom, IACH (cert), MD (Europe)
Fondatoare Homeopatie.md

Calendar programari consultatie homeopata